Archieven

M.A.H. Hoogstede (RSM), Verenigde Staten, Philadelphia

Het is zeer gebruikelijk dat je als student aan Wharton goed contact onderhoudt met docenten. Zij hebben immers veel waardevolle kennis en netwerken en kunnen je vaak helpen met je ideeën of vraagstukken. Zo is er een budget vanuit de universiteit om per semester één lunch in te plannen met een van je docenten. De lunch wordt gehouden met één docent en vier studenten. Kennisuitwisseling, enthousiasme en het genereren van ideeën zijn onder andere het resultaat van dit initiatief.

 

S.M. van de Laar (Erasmus MC), Tanzania, Dar es Salaam

Het Motto is “nu we hier zijn willen we zoveel mogelijk doen” dus we werken als gekken tot 9/10 uur ’s avonds. Heb echt groot respect gekregen voor de artsen. Dan een snel hapje eten (groot gebrek aan verse groente en fruit) en dan douchen en doodmoe in slaap vallen om de volgende dag weer verder te gaan. Operaties gaan aan de lopende band, 3 OK bedden in 1 ruimte. “een beetje steriel is ook steriel”. Raampjes staan namelijk lekker open, soms komt er een mug voorbij vliegen en OK kleding wordt niet na elke operatie verwisseld.

 

R. van Amerom (ESL), Brazilië, São Paulo

Organisatorisch liet de faculteit dus zeer te wensen over. De inhoudelijke kwaliteit van de faculteit was echter geweldig; ik heb colleges mogen volgen van de beste professoren en met de beste studenten van het land. Het was dan ook zeer indrukwekkend om enkele maanden aan deze universiteit te mogen vertoeven. Wat mij tevens zeer imponeerde was de enorme motivatie van de studenten. Daarnaast werd er, tegelijk met de studie, stage gelopen bij rechtbanken en topadvocatenkantoren.